ОБЯСНЕНИЕ НА ТЕРМИНИТЕ - III част

Модератори: alexmedia, petra.g

ОБЯСНЕНИЕ НА ТЕРМИНИТЕ - III част

Мнениеот alexmedia » Пет Апр 24, 2015 9:40 am

ОБЯСНЕНИЕ НА ТЕРМИНИТЕ - III частPS/2 букса

  Към PS/2 буксата на компютъра можете да свържете мишка и клавиатура. Буксите за различните устройства са с различен цвят (мишката – в зеленото, клавиатурата – в лилаво).


Инфрачервени лъчи

  Устройства с инфрачервен порт предават данните с помощта на невидими светлинни импулси. Недостатък: обхватът най-често е ограничен до няколко метра. Освен това между предавателя и приемника трябва да има видим контакт.


Лазер

  Лазерът излъчва сноп от светлина. Приложенията му в техниката са най-разнообразни: лазерите например се използват за запис на данни върху празни CD-та или DVD-та. При четенето на компактдискове също се използва лазер.


Зона за навигация

  Клавиатурата е разделена в три зони: алфа - нумеричната (букви), нумерична (цифри) и навигационна зона (клавиши за посока и обработка).


WEB/WPA/WPA2

  Първоначално използваният метод за кодиране във WLAN мрежите, които са защитени с WI-FI Protected Access, използват по-надеждна система за кодиране, която се счита за сигурна.


Service Pack

  Service Pack е набор от корекции на грешки и допълнения към софтуерни програми, които се разработват допълнително след появата на даден софтуер. Със Service Pack се спестяват усилията на потребителя да си инсталира сам множеството подобрения.Dual Core

  Така се нарича новото поколение процесори. Dual Core технологията обединява два процесора в един корпус. Така едновременно могат да работят няколко програми, без компютърът или лаптопът да стане значително по-бавен.

Аватар
alexmedia
 
Мнения: 11
Регистриран на: Чет Мар 05, 2015 2:50 pm

Назад към Нови технологии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron